Loading...
Alt

Χειρουργός Οφθαλμίατρος


Ο ιατρός Δημήτρης N. Νομικαριος γεννήθηκε στη Κάλυμνο όπου μεγάλωσε και αποφοίτησε από το Νικηφόρειο Γυμνάσιο Αρρένων Καλύμνου. Στη συνέχεια μετέβη για σπουδές στη Ιατρική Σχολή στο Μιλάνο της Ιταλίας και αργότερα αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή της Ρώμης με άριστα.

Κατετάγη στο στρατό όπου υπηρέτησε ως ιατρός για ένα χρόνο σε μονάδα της Ρόδου.

Εκτέλεσε την υπηρεσία υπαίθρου στα χωριά Αφάντου και Ψίνθο της Ρόδου, κατά την διάρκεια της οποίας του ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την πρόληψη εμβολιάζοντας τα παιδιά πολλών σχολείων. Με το τέλος της υπηρεσίας υπαίθρου και κατά την διάρκεια αναμονής του για έναρξη της ειδικότητας στην Οφθαλμολογία διορίστηκε ως θεράπων γενικός ιατρός στο ΙΚΑ Ρόδου.

Αρχίζει ειδικότητα στην οφθαλμολογία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για ένα διάστημα ενάμισι έτους. Με τον διευθυντή του Νοσοκομείου Σιώτσιος Κων/νο ο οποίος είχε εκπαιδευτεί στην Σοβιετική Ένωση στις εγχειρήσεις μυωπίας απέκτησε αρκετή πείρα στις εγχειρήσεις καταρράκτη και ακτινωτής κερατοτομής. Η ειδικότητα ολοκληρώθηκε στην οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμού όπου παρέμεινε για δυο και μισό επόμενα χρονιά. Υπό τον διευθυντή της Οφθαλμολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού Παπαστρατηγάκη Βύρωνα απέκτησε μεγάλη εμπειρία στις φλουροαγγειογραφίες και σε συνεργασία με την Α’ παθολογική κλινική του Ευαγγελισμού συμμετείχε σε μελέτη που αφορούσε στις οφθαλμικές επιπτώσεις σε διαβητικούς ασθενείς. Στην παραμονή του στον Ευαγγελισμό συνεργάστηκε στενά με τον Πετούνη Ανδρέα ειδικό στο Γλαύκωμα και στην φαρμακοκινητική των οφθαλμικών κολλύριων. Επίσης υπό τον Βαικούση Εμμανουήλ απέκτησε εμπειρία στις παθήσεις του κερατοειδούς σε συνάρτηση με την φυσιοπαθολογία των δακρύων και της παθολογίας της δακρυϊκής συσκευής. Στον χειρουργικό τομέα απέκτησε εμπειρία στις εγχειρήσεις καταρράκτη.

Αρχές του 1992 τελειώνει την εκπαίδευση στον Ευαγγελισμό και τον Ιούλιο του ιδίου έτους αποκτά τον τίτλο της ειδικότητας της οφθαλμολογίας. Έξι μήνες αργότερα άνοιξε το ιδιωτικό του ιατρείο στη Ρόδο.

Από το 1998 ίδρυσε μαζί με τους οφθαλμίατρους Μαρτίνο Κανελλάκη, Στάθη Κοκιαντώνη και Γιάννη Μανώλακα το ΟΦΘΑΛΜΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΡΟΔΟΥ όπου και εργάζεται έως σήμερα.

Παράλληλα με την άσκηση της ιατρικής επιδόθηκε σε πολλαπλές δραστηριότητες. Διατέλεσε μέλος του νέο ιδρυθέντος συλλόγου ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών, επίσης διατέλεσε μέλος του Ιατρικού Συλλόγου τα Ρόδου, μέλος του πειθαρχικού συμβούλιου του ιατρικού συλλόγου και του συλλόγου της Καλυμνιακής παροικίας Ρόδου.

Από την εποχή που ήταν μαθητής ασχολήθηκε με τον αθλητισμό στο στίβο σε αγώνες δρόμων ταχύτητος και αντοχής με συμμετοχή και σε εκτός Καλύμνου αγώνες, αλλά ιδιαίτερα επιδόθηκε στην κολύμβηση όπου συμμετείχε σε αγώνες τοπικούς, νομαρχιακούς, βορειοανατολικού αιγαίου και τρεις φορές έλαβε μέρος σε πανελληνίους κολυμβητικούς αγώνες. Επιπλέον ασχολείται με το άθλημα του γκολφ τα τελευταία 20 χρόνια και συμμετέχει σε αγώνες εντός και εκτός Ρόδου με αρκετές διακρίσεις.

Τα τρία τελευταία χρονιά είναι ενεργό μέλος του Ροδιακού Ομίλου Ταχύπλοων σκαφών < Ρ.Ο.ΤΑ.> όπου μετέχει ως εθελοντής οφθαλμίατρος σε κάθε αποστολή που οργανώνει ο όμιλος στα άγονα νησιά της Δωδεκανήσου. Επίσης ως εθελοντής έχει ενεργό δράση και στις αποστολές που οργανώνει το Κοινωνικό ιατρείο Ρόδου.

Είναι παντρεμένος με την Μαρία Οικονόμου ειδικευμένη παρασκευάστρια . Με τη Μαρία απέκτησε δυο παιδιά τον Μικέ και την Αγγελική. Ο Μικές έχει δύο πτυχία, της Φαρμακευτικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Η Αγγελική αποφοίτησε από τo τμήμα εκπαίδευσης και αγωγής προσχολικής ηλικίας του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, και σήμερα μετά την απόκτηση τριετούς μεταπτυχιακού (Εκπαίδευση στο σύστημα ORF = μουσικοκινητική εκπαίδευση και παιδεία στα παιδία ) εργάζεται σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Αθήνας.